tiistai 21. huhtikuuta 2009

Opettajien kirjoa

Meidän ryhmä sai taas uuden opettajan, tällä kertaa Robertan. Alussa oli Filippo, sitten Sara ja nyt Roberta. Koulun toimintatapojen mukaan opettaja vaihtuu aina kolmen neljän viikon välein. Tavallaan ihan mukavaa vaihtelua, mutta valitettavasti ainakin meidän ryhmän kohdalla opettajien taso on laskenut kuin lehmän häntä :(

Filippo (31v.) oli hyvä opettaja, ja hän osasi pitää mielenkiintoa yllä koko kolme tuntia. Hän sanoi elävänsä musiikista (kuulemamme mukaan hän työskentelee viikonloppuisin dj:nä), ja muutaman kerran saimme nauttia hänen musiikkitietämyksestään. Filippo ei todellakaan soitattanut meille Eros Ramazzottia tai Laura Pausinia, vaan mm. Loredana Bertetä sekä Alberto Gamerinia. Emme pelkästään kuunnelleet kappaleita, vaan Filippo kertoi mielenkiintoisia tarinoita kyseisistä laulajista ja syistä laulujen sanoitusten takaa. Filippon kanssa emme siis opiskelleet pelkkää kieltä, vaan myös kulttuuria. Hän vaikutti ihmisenä monipuolisen mielenkiintoiselta ja hyvin persoonalliselta, ja koko ryhmämme kaipaa hänen tuntejaan!

Sara oli ihmeellinen. Yritti väkisin vääntää vitsiä (usein siinä onnistumatta), ja puhui meille kuin lapsille. Hän oli aina itse äänessä eikä kukaan meistä päässyt treenaamaan omaa puheen tuottamista. Mitenkään hänen opetustaitoihinsa liittymättä, ihmettelin muutamaa juttua. Kolmen viikon aikana (opetuspäiviä yhteensä 15) hänellä oli päällään tasan kolme (3!) eri paitaa. Eräs musta paita, samanlainen ruskea ja eräs vihreä paita. Hmm... En ollut ainoa meidän luokalla, joka huomasi tämän :) Hän myös valitti lähes päivittäin sitä, että on 35-vuotias sinkku, ja jankutti, että toivo hänen kohdallaan on jo hukkaan heitetty. Hmm... Mielestäni hänellä kasvoi partaa ja hän haisi aina tupakalta, ja jos päällä on aina samat vaatteet onko se sitten ihme jos on sinkku... Ääh en tiedä. Hän oli kokonaisuudessaan opettaja ihmeellinen.

Ja nyt tämä Roberta. Mio dio, voi luoja! Hän on 32-vuotias, ja ulkoisesti täysin normaali ja siisti. Hän lienee kuitenkin uusi opettaja koulussamme ja hänellä on "vähän" homma vielä hakusessa. Hän oli eilen maanantaina ensimmäistä kertaa opettamassa meitä, ja opiskelimme 3h 15 min eläinten nimiä!!! :O Kaiken kukkuraksi jatkoimme eläinten parissa tänään 1,5 tuntia. Siinä vaiheessa kaikilla alkoi pinna palaa eikä siinä muu auttanut kuin nostaa kissa pöydälle! Kerroimme hänelle, että nämä eläinten nimet on opeteltu jo alkeiskurssilla, ja kukaan ei jaksa olla skarppina lähes viiden (5!) tunnin eläimiin liittyvien juttujen jälkeen. Esitimme toiveina, että haluaisimme opiskella uutta kielioppia sekä kerrata vanhaa ja myöskin harjoitella puhumista ja esittää vapaita kysymyksiä. Roberta oli aika yllättynyt (lue: loukkaantunut) ja esitti puolustuksekseen, että hän luuli, että opettajien pitää mennä oppikirjan mukaan ja kyseisessä oppikirjassa puhutaan paljon eläimistä. Selitimme, että aikaisemmat opettajat ovat käyttäneet oppikirjoja lähinnä (koti)tehtävien yhteydessä ja muu materiaali on jaettu kopioina. Kyllä Robertalle asia alkoi pikku hiljaa valkenemaan, ja hän lupasi huomiseksi tuoda meille kopioina uutta kielioppia jne. Keskustelutuokion jälkeen lopputunti sujui mukavammin ja jotenkin rennommin. Toivottavasti seuraavat tunnit ovat mielenkiintoisempia ja ennen kaikkea hyödyllisempiä!!


Opintojen ja ennen kaikkea opettajien keskellä päivän pelastaa suureksi suosikikseni noussut Kinder Bueno! :) Toiset ihmiset ostaa 6-packejä tai 12-packejä, mutta meikäläinen heittää ostoskoriin _aina_ 3-packin ;)


P.S Tulipahan eläinten nimet taottua kalloon niin vahvasti, että sieltä pitäisi osata heittää etanat, käärmeet, perhoset ja jänikset kuin apteekin hyllyltä - vaikka kesken unien kysyttäessä!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti