tiistai 7. huhtikuuta 2009

Koulussa kuultua

Sijaisopettaja jakoi meille tänään A4:set missä luki näin:

"Giampaolo Giuliani, ricercatore ai laboratori del Gran Sasso dell´Istituto nazionale di fisica nucleare, aveva previsto il terremoto in Abruzzo. Per questo é stato deriso dalle televisioni e denunciato. Il responsabile della Protezione Civile Bertolaso ha detto qualche giorno fa: "Quegli imbecilli che si divertono a diffondere notizie false", chiedendo una punizione esemplare per procurato allarme. Chi denuncerá Bertolaso per procurati morti?"

Tekstistä ja opettajan kertomasta ymmärsin, että juttu liittyy L´Aquilan maanjäristykseen. _Jos_ ymmärsin oikein, niin henkilö nimeltä Giampaolo Giuliani (ydinfysiikan tutkija) oli ennustanut ja "nähnyt" kyseisen maanjäristyksen tulon, ja hän oli ilmoittanut asiastaan muutamia päiviä ennen todellista katastroofia. Tälle ennusteelle oli kuitenkin vain naurettu, ja tyyppi oli ilmiannettu (?). Hänen pitäisi lopettaa palturin puhuminen ja paniikin lietsominen tai hänet pidätettäisiin. Lopulta kuitenkin maanjäristys tuli, juuri kuten Giampaolo oli ennustanut. Mitä jos häneen olisi suhtauduttu vakavammin... Olisiko ihmishenkiä voinut säästyä?!

--------

Kuvassa on uusi japanilainen tuttavuuteni, Yumiko, ja minä. Ei välttämättä heti uskoisi, että Yumiko on 35-vuotias. Hän halusi kuvassa näyttää japanilaiseen tyyliin rauhan-merkkiä :)



1 kommentti:

  1. Joo mä luin kanssa jostain, olisiko ollut Hesarin sivuilta, että joku tyyppi oli ennustanut maanjäristyksen tulevan, mutta kukaan ei ollut välittänyt sen puheista. Kaameeta!

    Ps. Noi sun saappaat on kyllä niin ihanat!!!

    VastaaPoista