sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Kallis makuelämys

Huh, olipahan taas reissu!

Oltiin sovittu muutaman luokkakaverin kanssa, että mennään lauantai-iltana afrikkalaiselle aperitiivolle (=osta juoma, syö pikku purtavaa niin paljon kuin haluat, hinta noin 7 euroa). Ajattelin, että budjettini kestää sen (vaikka lainat painavatkin päälle - sattuneesta syystä ;). Sovimme, että tavataan ravintolan edessä klo 20. Skootterionnettomuuden vuoksi jouduin trollin kyydissä liikenneruuhkaan. Tekstasin tytöille, että myöhästyn noin 15 minuuttia. Ei vastausta. Pingoin trollipysäkiltä ravintolalle hiki hatussa. Hämmästyksekseni he eivät vartin yli kasi vielä olleet ravintolassa. Soitin ja kysyin missä mennään. Ovat kuulemma tulossa, saapuvat 10 minuutin kuluttua. Sveitsiläinen 10 minuuttia tässä tapauksessa oli suomalainen 40 minuuttia. Alkoi odottaminen hieman korpeemaan!

Ei siinä vielä kaikki... Selvisi, että liitymmekin isoon pöytäseurueeseen. Meille viidelle tilattiin iso lautasellinen perinteistä (?) afrikkalaista ruokaa ja sitä syötiin sormin. Meistä viidestä kaksi henkilöä otti juoman, muut ajattelivat säästää juoman suhteen. Kohta tulikin laskun aika, ja lasku jaettiin pöytäseurueen henkilöiden lukumäärällä. Ööö, se ei mennyt ihan perille tähän suomalaiseen kaaliin. Me viisi, jotka saavuimme myöhään, jouduimmekin maksumiehiksi. Lasku per henkilö oli 20 euroa!!! :O En jaksa uskoa, että tuo lautasellinen maksoi muka 100 euroa! Siinä vain kävi niin, että aikaisin saapuneet söivät ja joivat vatsansa täyteen, ja heille mukavasti lasku jaettiin kaikkien kesken. Great. En ollut ihan suunnitellut käyttäväni pieneen maisteluun 20 euroa, mutta en halunnut heittäytyä vastarannan kiiskeksi. Maassa maan tavalla tai maasta pois...





1 kommentti:

  1. Hahahaa... niin tuttua touhua ja ottaa pannuun silloin kun on tiukka budjetti. Viimeksi tiesin näin tulevan käymään 13 hengen synttäri-illallisilla ja join pääni täyteen. Kippis!!!

    VastaaPoista